Indyk po chińsku z kurkumowym ryżem

Czas przygotowania:
20 minut
Trudność:
Łatwy

Warianty

Indyk po chińsku z kurkumowym ryżem

Składniki

  • Ryż basmati - 50 g
  • Mięso z piersi indyka - 120 g
  • Mieszanka warzywna chińska, mrożona - 200 g
  • Czosnek - ząbek
  • Imbir - 10 g (łyżka)
  • Oliwa z oliwek - 10 g (łyżka)
  • Sos sojowy - 20 g (2 łyżki)
  • Kurkuma - 2 g (1/2 łyżeczki)
  • Dymka - garść

Wartości odżywcze

  • Kcal - 517
  • Białko - 32 g
  • Tłuszcze - 17 g
  • Węglowodany - 58 g
  • Błonnik - 9 g

Przepis

1. Ryż ugotuj z dodatkiem kurkumy.
2. Czosnek i imbir drobno posiekaj. Indyka pokrój w kostkę.
3. Na oliwie przesmaż imbir oraz czosnek. Dodaj mieszankę chińską oraz mięso.
4. Całość duś około 10 minut. W połowie podlej sosem sojowym.
5. Ryż oraz chińszczyznę przełóż na talerz. Posyp sezamem oraz dymką.
Sugerowane przyprawy: papryka ostra/płatki chilli, świeża kolendra, sok z limonki/cytryny.

DIETA ONLINE

 

text
0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć