Makaron napoli z mini mozzarellą
Czas przygotowania:
20 minut
Trudność:
Łatwy
Warianty
Makaron napoli z mini mozzarellą
1. Makaron ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj.
2. Oliwę wlej na patelnię. Dodaj cebule, czosnek i duś 5 minut.
3. Wlej przecier, dodaj przyprawy. Duś kilka minut, aż sos lekko zgęstnieje.
4. Makaron połącz z sosem. Przełóż na talerz. Dodaj kuleczki mozzarelli oraz świeżą bazylię.
Sugerowane przyprawy: pieprz, oregano suszone, bazylia suszona.
Wskazówki: zamiast kuleczek możesz użyć połową mozzarelli light. Do makaronu możesz dorzucić garść pomidorków cherry/truskawkowych. Wtedy potrawa będzie bardziej sycąca i zyska dodatkowe witaminy i składniki mineralne.