Makaron napoli z mini mozzarellą

Czas przygotowania:
20 minut
Trudność:
Łatwy

Warianty

Makaron napoli z mini mozzarellą

Składniki

  • Makaron spaghetti pełnoziarnisty - 70 g
  • Cebula - 1 mała szt. (70 g)
  • Czosnek - ząbek
  • Oliwa - 10 g
  • Przecier pomidorowy - 240 g (szklanka)
  • Mozzarella mini light - 1/2 opakowania (ok 60 g)
  • Bazylia - garść

Wartości odżywcze

  • Kcal - 559
  • Białko - 27 g
  • Tłuszcze - 19 g
  • Węglowodany - 66 g
  • Błonnik - 12 g

Przepis

1. Makaron ugotuj. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj.
2. Oliwę wlej na patelnię. Dodaj cebule, czosnek i duś 5 minut.
3. Wlej przecier, dodaj przyprawy. Duś kilka minut, aż sos lekko zgęstnieje.
4. Makaron połącz z sosem. Przełóż na talerz. Dodaj kuleczki mozzarelli oraz świeżą bazylię.
Sugerowane przyprawy: pieprz, oregano suszone, bazylia suszona.

Wskazówki: zamiast kuleczek możesz użyć połową mozzarelli light. Do makaronu możesz dorzucić garść pomidorków cherry/truskawkowych. Wtedy potrawa będzie bardziej sycąca i zyska dodatkowe witaminy i składniki mineralne.

DIETA ONLINE

 

text
0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć