Omlet twarogowy szarlotka

Czas przygotowania:
15 minut
Trudność:
Łatwy

Warianty

Składniki

  • Jajka - 2 szt.
  • Twaróg półtłusty - 50 g
  • Płatki owsiane, górskie - 20 g (2 łyżki)
  • Olej rzepakowy - 5 g (łyżeczka)
  • Jogurt naturalny - 2 łyżki
  • Jabłko - 100 g (mała sztuka)
  • Syrop klonowy - 10 g (łyżka)
  • Cynamon mielony - 2 g (1/2 łyżeczki)

Wartości odżywcze

  • Kcal - 432
  • Białko - 26 g
  • Tłuszcze - 20 g
  • Węglowodany - 34 g
  • Błonnik - 5 g

Przepis

1. Jajka zblenduj z twarogiem i płatkami.
2. Patelnie posmaruj olejem. Wlej masę jajeczną i duś omlet na małym ogniu pod przykryciem około 6-8 minut (do ścięcia). Następnie przewróć i duś jeszcze kilka minut.
3. Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Duś na patelni z dodatkiem syropu i cynamonu.
4. Gotowego omleta przełóż na talerz. Posmaruj jogurtem. Dodaj jabłko.
Sugerowane przyprawy: erytrytol.

ZACZYNAM WSPÓŁPRACĘ ONLINE

 

text
0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć