Pizza z patelni z szynką i rukolą

Czas przygotowania:
15 minut
Trudność:
Łatwy

Warianty

Składniki

  • Tortilla - 1 szt.
  • Przecier pomidorowy - 60 g (4 łyżki)
  • Mozzarella light - 125 g (1 szt.)
  • Szynka z indyka/kurczaka - 60 g
  • Rukola - garść

Wartości odżywcze

  • Kcal - 481
  • Białko - 42 g
  • Tłuszcze - 18 g
  • Węglowodany - 46 g
  • Błonnik - 3 g

Przepis

1. Placek połóż na dużej patelni. Posmaruj go przecierem i posyp oregano.
2. Na placek dodaj kawałki sera oraz szynki.
3. Przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu około 10-12 minut.
4. Przełóż na talerz i posyp rukolą.

Jeśli zależy Ci na redukcji masy ciała zjedz do pizzy dodatkowe warzywa np. kilka ogórków i pomidora. Wówczas posiłek będzie bardziej syty.

ZACZYNAM WSPÓŁPRACĘ ONLINE

 

text
0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć