Placki z cukinii z parmezanem

Czas przygotowania:
20 minut
Trudność:
Łatwy

Warianty

Placki z cukinii z parmezanem

Składniki

  • Cukinia - 300 g (średnia szt.)
  • Mąka pszenna - 60 g
  • Jajko - szt.
  • Parmezan, tarty - 16 g (2 łyżki)
  • Czosnek - ząbek
  • Olej rzepakowy - 8 g (1,5 łyżeczki)
  • Skyr naturalny - 75 g (1/2 opakowania)

Wartości odżywcze

  • Kcal - 526
  • Białko - 30 g
  • Tłuszcze - 19 g
  • Węglowodany - 57 g
  • Błonnik - 5 g

Przepis

1. Cukinię obierz, zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Odciśnij w dłoniach nadmiar wody.
2. Następnie dodaj mąkę, jajko, parmezan, posiekany czosnek oraz przyprawy (sól, pieprz).
3. Smaż na oleju do zrumienienia z każdej strony.
4. Gotowe placki posmaruj skyrem i posyp dowolnymi ziołami.

DIETA ONLINE

 

text
0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć