Szybkie racuchy z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 minut
Trudność:
Łatwy

Warianty

Szybkie racuchy

Składniki

  • Jabłko - 150 g
  • Jajko - 1 szt.
  • Mąka orkiszowa jasna/pszenna - 40 g
  • Jogurt naturalny - 50 g
  • Proszek do pieczenia - 2 g
  • Olej rzepakowy - 5 g
  • Cynamon - 1/2 łyżeczki

Wartość odżywcza:

  • Kcal - 430
  • Białko - 18 g
  • Tłuszcze - 18 g
  • Węglowodany - 54 g
  • Błonnik - 8 g

Przepis

1.  Jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę albo zetrzyj na tarce.
2. Do miski wbij jajko, dodaj mąkę, jajko, jabłko, erytrol, jogurt i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
3. Na oleju usmaż 3-4 racuszki do zrumienienia z każdej strony.
4. Gotowe posyp cynamonem.
5. Opcjonalnie placki posmaruj skyrem waniliowym albo puddingiem białkowym.

ZACZYNAM WSPÓŁPRACĘ ONLINE

text
0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć